31 December 2008

Om jag hade vingar


... skulle jag ta min son i famnen och flyga till en plats där smärta saknas. Nu är livet inte riktigt så enkelt och därför får vi varken en riktig jul(afton) eller ett riktigt nyår i år. Allt beroende på att jag som är den som borde ordna allt sånt här råkat på fel virus genom att ha varit på fel ställe vid fel tillfälle...

Ändå - till oss alla:


Ett Gott Nytt År.


Sedan. Tavlor. Såna saknas här. Nedanstående reproduktion av Lina Gardelids Wings-tavla är sober och jag gillar den. Mycket. Så mycket att den kan platsa på vår vägg och jag kan berätta historien om vingarna, kontrasten mellan det mjuka och det hårda, flykten, allt det som håller oss kvar och smärtan.

Tavlan går att vinna hos Madickens värld (oj vilken klar association jag fick till Madickenjul nu...)...

27 December 2008

En gammal bekant :)

Jag klickade mig in till en grymt duktig person som jag inte besökt på ett tag. Där hittade jag så klart en hel rad med härliga mer eller mindre grunge- och vintageinspirerade alster fyllda med detaljer som gör att du sitter och tittar och tittar och upptäcker nya saker. Sånt gillar jag. Mycket.Jag hittade även att hon ska iväg till Vietnam en sväng och därför anordnar en liten tävling. Klicka på bilden så tas du till Yolis blogg. Titta och kommentera och var med i hennes tävling.

26 December 2008

Vardagliga reflektioner som är iförda en viss guldkant

Att hejda sig med salt och peppar i matlagningen är bra grejer. Grabben har nämligen börjat tycka att saker och ting kan vara för starka. Alldeles för starka.I sanningens namn fungerar det faktiskt helt utmärkt med bordssalt och bordspeppar. Så jag köper gärna det konceptet om alternativet är en hungrig, tjurig och ledsen son. Men... när jag ändå är i farten. Varför då inte lägga salt och peppar i vackra kar? Ovanstående salt- och pepparkar lottas ut hos Lilla huset på prärien. Vinnaren dras fredagen den 26:e december 2008 kl 20:00.

När jag ändå är igång och sitter här och skriver trots att jag borde ligga ner och vila kom jag att råka på ytterligare en variant av zinkhusen.Annas vita hjärta lottar ut ovanstående vackra zinkhus. Jag gillar verkligen de höga fönstren och hjärtraden och gissa om det kliar i mig att bygga upp ett kärleksfullt skådespel i ett sådant här hus. Med ljus och allt... *drömmer lite*

24 December 2008

Som jularna var förr...

I år har vi en jul så som den ska vara. Så som de var förr. Mycket snö, kallt och vi bara väntar på bjällerklang från hästen som kommer med släde.

Ändå är inte vår jul som den bör vara. Elaka virus har tagit ett järngrepp om vårt hem och vi sitter sedan en vecka tillbaka i karantän. Huvudet känns tungt. Mycket tungt. Men jul... ja det blir det även om vi egentligen inte har en sådan där fröjdefull Madickenjul... Så från oss till er alla...


En riktigt god jul

23 December 2008

Julstämningen börjar krypa sig på

Med flunsan från jag vet inte var är det lite klurigt att hitta den riktigt rätta julstämningen. Nedanstående låt gör mig i alla fall hoppfull. :)

Vad hjärtar vi?

Jag (hjärta) ljus. För var dag som går nu blir det ljusare och ljusare. Samtidigt myser jag i mörkret av alla den värme och det liv som kommer genom att tända ljus. En hjärtestake som dessutom kommer i zink - ett underbart material - lottas ut hos Annas lantliv. Pågår till dagen innan julafton.

16 December 2008

Godisfabrik

Ja, vi startade en sådan här inför julen. Jag är en glad amatör för att koka mitt eget godis. Hur svårt kan det vara? Det blir inte perfekt, men inget blir oätbart eller definitionsmässigt fel. Det finns nämligen inget som heter rätt eller fel. Det finns bara ett obegränsat antal variationer av ett och samma utgångsläge.


För att se recepten och läsa om det godis vi har här hemma, klickar du här.

Hjärnspöken

Hybrid scrapping. Vad är det egentligen? För mig är att du använder något digitalt i utskrivet format på det du skapar. Det innebär helt enkelt att så fort du skriver ut något skapar du en hybrid.

Därför skapar jag nästan alltid hybrider. :) Det finns massor av användbara saker som är helt gratis att använda för dem som vill. Det tar lite tid att ladda ner och ordna ihop, men det är ofta värt den tiden.

I samband med Halloween skapade vi på Skrotboken om halloween med hybrida inslag. Min tolkning kommer här.

Jag betraktar datorn som ett användbart redskap och det är ofta som jag fäster någon slags utskrift på det det jag skapar. Vidare gillar jag de skarpa färgerna som kommer med temat Halloween, men jag har skralt med snygga såna papper. En tur på stora vida Internet gav resultat. Jag gillar när pappren är smutsiga och skitiga i värsta grungestuk och det får gärna vara regelbundna mönster som prickar och/eller ränder. Med dessa papper framför mig ställde jag sedan frågan vad jag skulle skapa.


Jag började rota i änden med det lila fotot från förr. Det första jag gjorde var att sätta de lila spökena i min hjärna. Någonstans där poppade den halloweeninfluerade titeln "Hjärnspöken" upp och därmed angavs temat för hela layouten. Resten åkte dit av bara farten. Sist skrevs mina tankar kring layoutens tema ner på ett utskrivet orange papper som sedan doldes bakom fotot.


På den här layouten är alla mönstrade papper från digitala kit. Dekorationerna är en blandning av utskrifter från digitala kit, skatter från diverse gömmor och färdiga scrapdekorationer. Fonten som utgör titeln är modifierad höjdmässigt innan utskrift på vitt papper som sedan fick färgklickar på sig. De två färglagda figurerna är utskrifter från målarböcker som finns att hitta online.

Credits
Marie Stones (Boo! Paper Pack, Halloween Paper Pack och Happy Haunting Collection) och Audra's Little Scraps (Birthday Bash)


För att se mer hybrid inspiration, klicka här.

Modish

Modish har några utlottningar i december.

Paket 1

En barnsligt monstruöst stor samling med godsaker.

Paket 2


Handarbete. Det är min association här. Härligt hederligt handarbete.

Paket 3

På något sätt kommer jag att tänka på hjältarnas och ärans land när jag ser den här bilden på ett gediget paket.

Mumma alltihopa!

Ännu mera jul.. massor av jul

Jag fortsätter min jakt på härligt lantlig inspiration för julen. Så många bloggar och så mycket vackert det finns. Jag sitter här och myser av allt vitt som finns i min dator, här hemma och utanför mitt fönster. :)

I det här inlägget samlar jag ihop ett helt gäng med utlottningar och liknande. En del är avslutade redan, men jag lägger in dem ändå. För de ger inspiration.


Living by Milla lottade ut denna härliga (snö)bollfrans i modell stor för att fira 20 000 besökare. Typiskt att en snöoman som jag missade det... Pågick till den 15e december, dvs igår.


Så härligt flaskställ. Jag erkänner. Jag är smått förtjust i luffarslöjdsaktiga saker och detta är inte långt ifrån. Att det sedan skulle passa för att förvara och därmed även försvåra grabbens "stöld" av vissa flaskor som står framme på bänken - det är ju skoj. Stället lottas ut av Blomsterverkstad.

Blomster är en användbar inredningsdetalj som kan piffa upp och som gör en glad. Att sedan blanda levande och konstgjorda växter beroende på graden av gröna fingrar, placering osv, det är praktiskt. Flowers lottar ut konstgjorda julblomster.


Mat och kanske framförallt bakning är jul för mig. Idag finns det så mycket roliga ingredienser som vi kan laborera och leka med för att se vad vi kan åstadkomma. Det är skoj. Toja import har ett roligt utbud av kryddor och annat. De bidrar även till en utlottning av ett cupcakeset så här i juletid.


Så vackra tags. Härligt juligt sirligt typsnitt. De lottas ut av Emmas idéer. Pågår till den 20e december klockan 12:00.


Mosters inredningsbod har en hemlig adventsutlottning. Troligen är det något otroligt vackert och härligt juligt som lottas ut. Pågår till den 20e december.


Hjärtan hör till. Det är vackert och sprider värme och kärlek omkring sig. Detta underbara hjärta lottas ut av Kreativa Bilder. Pågår till den 17e december.

Han är väldigt förtjust i lådor av alla de slag. Att undersöka och gömma saker i. Det är mor med. :)


Denna låda går att vinna i Villa Hemmets fjärde adventsutlottning.


Denna alternativa låda lottar Hemma hos Alva ut för att fira 10 000 besökare i sin blogg.

Solstrimmor och stjärnstrålar firar ett år som blogg med en utlottning. Pågår till den 23e december klockan 20:00.

Ingen har väl missat en trend med hus med många fönster? Jag har nyligen upptäckt dessa underbara zinkhus.


Home Sweet Home anordnar utlottning av ett sådant här. Pågår till den 19e december klockan 15:00.


Idémakeriet säljer härliga vita och vackra saker. De ordnar tävling här och här som pågår till den 16e december klockan 21.00. Är du med och skriver önskelista?

15 December 2008

Jul i kubik
Hos Julhuset kan vi minst en uppsättning julburkar från Tupperware. Pågår till den 16e december klockan 20:00.


Pengar är väl behövligt så jag chansar och är med i En Andra Chans. Pågår till den 16e december klockan 23.59.


Dessa vackra bokstäver gick att vinna hos Hem och Lycka. Tävlingen pågick till den 11e december klockan 15:00.


Denna coola och samtidigt sobra adventsljustake går att vinna hos tildaochmamma. Pågår till den 15e december klockan 24.00.

Hos Kalasgott går det att vinna något som bör komma till nytta. Det ska visst passa till såväl skinka som konfekt och choklad. Pågår till den 15e december klockan 24.00.


Ninas Garden firar två år som blogg och anordnar en tävling med roliga priser. Ovanstående är ett av dem. Husmoderns julnummer från 1957. Så härligt! Pågår till den 16e december.

Dröm och Vision firar i allmänhet. Att livet är bra. Sånt är väl värt att fira. Julhanddukar mm lottas ut. Pågår till den 16e december.


De här hjärtana skulle passa fint som komplement till några andra hjärtan som jag har ett projekt för. Just dessa går det att tävla om hos Den pysseltokigas alster. Pågår till den 16e december klockan 18:00.


Sober julpostförvaring och ostband lottas ut hos nostalgia & kuriosa. Pågår till den 16e december.

14 December 2008

Vackra mått och en slev

Det här passar bra så här i julstöket. Eller bra? Det passar prefekt. :)Dalatorpet lottar.
Grabbens tomtelykta fick sig några rejäla törnar på lucia. Samtidigt har vi inte hittat Lyktan med stort L än. Kanske är det den här...Eikkala lottar ut denna kungliga lykta.

Röda kronblad

Oj va länge sedan...... ett blomsterbud ringde på min dörrklocka...

Kronblad och Lantliv ordnar en utlottning av just blommor med blomsterbud. :)

13 December 2008

Flagga upp

Jag funderade på det senast igår. Flaggor. Såna var vanliga i granen förr. Är det någon som har det idag?

Vimplar är närbesläktade och vimplar i rader... ojoj va härligt lantligt och mysig det kan vara. Titta bara på bilden nedan.Just denna vimpel lottas ut i bloggen Trädgrådsliv & Design som firar 2 år.

Finns det hjärterum., finns det...

Igår var det pepparkakegrisar, russinbullar och tomtetåget tidigt i ottan.

Idag försöker vi baka egna russinbullar. Sedan ska vi någon dag lyckas baka ett gäng peppparkakor. Dock får vi se om vi får till projekt pepparkakshus eller om det räcker med det som han byggt på förskolan...I det perspektivet av våra kaosartade julförberedelser här hemma vart jag hemskt förtjust i ovanstående pepparkaksformar. Mumma liksom. Det skulle bli väldigt goda och även roliga pepparkakor med såna där pepparkaksformar. Därför... lottar vi hos LivetiByn (underbart namn på en härligt vintrig blogg - det känns helt enkelt som hemma). Är du också med?

10 December 2008

Who is behind that spookastic mask?

Har du också sneglat på alla dessa underbara färgglada förpackningar som kommer med leksaker och annat? Jag har gjort det tillräckligt länge nu för jag tog äntligen tag i det och skapade med en sådan bit. :)


Det här är en layout som jag skapade för Skrotboken på temat Halloween där vi skulle använda så mycket icke-scrapsaker som möjligt. Jag fick med en del scrapmaterial med. :)

Först måste jag berätta om mitt icke-scrapverktyg. Vanligt hederligt sandpapper eller en slipkloss är ett stående verktyg i mitt skapande. Jag kör det nästan alltid över fotots kanter. Tyvärr sjunger min älskade slipkloss på sista versen och jag har ännu inte skådat någon ny i samma lika variant...

Angående Halloween brukar jag eller vi inte fira eller ens uppmärksamma det. I år föll jag dock för min sons ord när han såg pumporna på affären: "Mamma, snälla, kan vi inte ha Halloween hemma?". Pumpan åkte i kundvagnen och sedan var det en helg som vi sprang omkring här hemma som monster... Självklart tog vi några foton och det här är ett av dem.


När jag skapade den här sidan utgick jag från förpackningen som kom med masken ifråga. Jag klippte ut texten, letade reda på ett foto där masken var med och sedan började jag lasta på övriga dekorationer och papper. Det är två mjuka lurviga spindlar som troligen är avsedda som allmänna Halloweendekorationer. Jag hittade ett gigantiskt klistermärke som försågs med glitter. Jag skrev sedan ut några bokstäver som fick färg på sig och sedan var den långa titeln komplett. Jag valde att undvika mönstrade Halloweenpapper på denna sida och istället använde jag mig av en gammal klassiker - mulberrypapper. Pärlbandet är egentligen en juldekoration, men här fick den agera fet pärlfloss. Spets är inte en ursprunglig scrapprodukt även om det på senare år har smugit sig in en hel del underbar spets i några scraptillverkarnas sortiment. Döskallen är i samma mjuka härliga utförande som spindlarna. Klistermärket med pumpan är ett vanligt bubbligt klistermärke. En charm som troligen är avsedd för smyckestillverkning fick ta plats och med några utstansade figurer blev sidan komplett.

Klicka här för att se fler Halloweentolkningar med icke-scrapmaterial. Hoppas det kan inspirera till... hrmm... kanske en jultolkning med icke-scrapmaterial.

Boo - ett budgetkort

Här har jag gett mig på att skapa ett riktigt budgetkort med tema Halloween. Till min hjälp har jag använt en hel del icke-scrapsaker.


Jag gör inte många kort och de kort jag gör tenderar att bli budgetvarianter. Det innebär att jag tar vad jag har hemma och hittar på något. Här ville jag göra ett sött lite annorlunda spökkort.


Jag ritade upp ett spöke på ett vitt papper, la en overheadplast över och ritade igen. Jag la ihop dubbla lager overheadplast och klippte ut två identiska spöken. Den svarta konturen bättrades på med en svart overheadpenna. Jag lade sedan en limrand under konturen innan jag fyllde på med salt(!) och satte ihop.

Pinnen till spökets skylt är en tandpetare. Kortbasen är en utskrift av en läskig blixt på overheadplast. Jag vek kortbasen och drog över vecket med handtaget på en sax (den var närmast) för att platta till (eller biga) kortet. Insidan, som sitter på kortets baksida, utgörs av en mörkblå tapetbit som jag gått över med chalks i en rad olika färger. Det hela avslutas med en utklippt bård som var vit innan den fick chalks och prickar på sig.

Juliga bokstäver


De här riktigt juliga stora härliga bokstäverna lottas ut av Elisabeth.

Hjärtegodis

Vackert hjärtegodis lottas ut hos Radhusdrömmar som firar 1 år som blogg.

t

Litet hus sprider ljus och värme

Det skulle kunna vara vårt hus. :)

Å än mer ljus och värme skulle det bli med ett sånt här hus i huset.Ja, jag är helsåld på de här jag med. Gårdsromantik Havsviken har såna här. Fattig som en kyrkråtta i en moské hoppas jag såklart att turen kommer till min sida någon gång. Annars kommer jag återigen att fråga mig om tomten finns...

06 December 2008

Jag har vikt julgranskort

Jag gav mig sjutton på att vika ett julgranskort. Sedan gjorde jag ett till...


Det går så klart att veckla ut dessa julgranar...


Mall, mått och instruktioner finns från och med idag att läsa i Skrotboken.

Mer gammeldags hederliga karameller

Lördag är dag för karameller.

Häromdagen var det gammaldags godis och nu är det dags för dottern Emilia att bjuda på annat minst lika härligt gammaldags godis.

03 December 2008

Nice items #19 - Vad är det som är på g?

Dags för lite mer julstämning?


Helt plötsligt insåg jag att jag saknar ett dylikt ark...

Det får mig att tänkte på vintern...

Det här är vintrigt härligt godis från Salte.


Passar perfekt idag när vi fått totalt vinterlandskap här med flera decimeter snö. :)

Handgjort godis

Det ska vi väl försöka göra här hemma inom snar framtid.

Så länge råkade jag på handgjort godis hos Modish. Så vansinnigt läckert!