25 May 2008

Wanted: Your "garbage" :)

Well. I realize I have to try this out.
Wanted
Your "garbage" - My "jewels"


I know that there are people out there that are collecting things and have done so for years. And... Your garbage are most probably my jewels. :) So... if you feel that you have something that you either don't know how to use, know that you most probably would never use, know that you are about to throw away, see as "different" and that you would like to share to see how it may be interpreted and used in a scrapping context and/or so on. Please contact me at e-mail. Most probably will we be able to arrange some nice kind of give and take. ;)

What kind of items could this be then? Well, I figure it could be anything made out of any material and of any style, color and so on.

Edit: I have noticed that there are international visitors to this, my blog. I have therefore decided to start to write text in both English and Swedish for a while now to see how this turns out. If you are one of these international and/or non-Swedish speaking visitors - do not hesitate to leave a comment whether or not this sounds like a good plan to follow.

21 May 2008

Efterlysning: Detaljer som överraskar

Idag damp det ner ett nytt designpaket i min brevlåda. Å ojojoj ojojoj ojojoj. Jag säger bara ojojoj. Vilken glad överraskning. Kitet är så mycket underbarare än vad det någonsin kan bli på bild Jag ska ändå fota sen och lägga in , men vissa saker gör sig helt enkelt bättre i verkligheten. Tex de metallicpapper som ingår i lilla majpaketet från Jommas. De måste upplevas på riktigt. Sedan har vi de där sakerna som jag tänkt på så länge att det borde väl inte vara så svårt att hitta egentligen. Pile of papers kallas de. I det här kitet ingick fem slumpmässiga såna från en större pile. Jag saknar ord för att beskriva de här finurliga och även nostalgiska sakerna som kom med mitt kit. Det är verkligen detaljer som överraskar och förhoppningsvis även förhöjer.

Relaterat till detta kommer en fundering som jag haft ett bra tag nu. Hur fungerar det här med inspiration? En sak som kan inspirera är att bläddra igenom en scraptidning. Jag har ingen prenumeration idag, men jag skulle mer än gärna påbörja någon. Jag gillar helt enkelt att bläddra i ett analogt format och mötas av än den ena och än den andra underbart finurliga skapelsen. Men vilken tidning ska då väljas?

Jag har kommit fram till valet av tidning beror på vad som eftersöks. Personligen letar jag efter detaljer som överraskar. Då fungerar det inte att glo på saker som du faktiskt kan hitta i princip vilket onlinegalleri som helst. Det fungerar inte heller att jag kikar på alster som har färdiga dekorationer som är ditsatta. Istället krävs det det där lilla extra som ger mig indikationer om vad jag kan använda samt hur. Å det kan handla om vad som helst som är gjort med hjälp av vilket material som helst. Vissa saker kräver mer instruktioner steg för steg för att jag ska greppa hur jag ska gå tillväga och använda dem, medan det i andra fall handlar om att jag genom att jag kan kika på en samling av olika tillämpningar av ett och samma material/teknik får en "bra" överblick över potentialen i det hela. Detta sätt att söka inspiration passar såklart inte alla, men för mig är det exakt så jag tänker när jag ser ett alster - oavsett om det är på riktigt, i ett digitalt format i ett galleri eller i ett analogt format i en scraptidning.

Så nu till min undran till er som läser här. Har du några stalltips vad gäller tidning som inpirerar ut i fingerspetsarna? Å... sitter du möjligtvis på någon länk till någon scrappare, någon blog, någon hemsida eller något galleri som innehåller detaljer som överraskar? Kluttra gärna ner en kommentar till detta inlägg och dela med dig. Jag har rätt många såna länkar här till höger som jag lagt in för att jag själv inte ska "supa bort" dem samtidigt som andra kan ha glädje och förhoppningsvis även nytta av dem.

17 May 2008

Freestyle Zone

Via pyssel har jag numera en adept plus två extra som vill veta mer om freestyling. Hur går du tillväga? Hur tänker du? Hur kommer jag utanför ramarna? Osv. Jag har länge ställt mig frågan om och isåfall hur det går att förmedla ett freestylat tankesätt. Hur får du människor att släppa taget? Hur får du människor att lyssna på sig själva? Jag tycker att det är spännande att se om det går att genomföra. Rimligen borde det gå tycker jag. :)

Sent igår kväll knåpade jag ihop en text tillsammans med den första utmaningen. Efter en del klurande kom jag fram till att den första utmaningen blir att scrappa efter något - en skiss. Jag tog en skiss som jag ritade i augusti 2007, skalade av alla mina egna små detaljer och ritade upp den i såväl 12*12 som A4. Till detta la jag till två "förhållningsregler" som för mig är signifikanta för freestyling.

Tanken är att vi alla (jag och dessa tre personer) genomför utmaningarna. Sedan tar vi de färdiga reslutaten och resonerar kring hur vi tänkte och inte tänkte. Det handlar inte om att jämföra vad vi åstadkommer utan det handlar mer om att försöka luska vad som ligger bakom varje alster i fråga om tex tankar och idéer. Potentialer känns som ett centralt ord i sammanhanget. Att utifrån en given spelplan hitta reda på hur du sätter din personliga prägel på det du skapar. Scrapping är ingen lagsport. Inom scrappingen tilllåts vi vara individer. Individer som är solidariska och delar med sig av vad vi erfarit, sett, hört, läst, smakat, luktat och känt. Dessa känslor och upplevelser fångas i form av ett collage som i sin tur kan lämnas öppet för betraktan. Kanske kan det även tolkas till en egen tappning baserat på mottagarens egna referensramar. Spännande värre alltså.

Jag ser fram emot att få se och uppleva härliga subjektiva tolkningar i form av riktiga gränssprängare. Hoppas jag inte la in något stort krav på någon nu... gör exakt så som du känner för och vill... för stunden. För det kan aldrig bli något annat än bra.
Åsså: Lycka till!

Tillägg: Jag har valt att inte offentliggöra texterna och informationen av den enkla anledningen att vi ska få arbeta i lugn och ro. Men... om intresse finns (kommentera gärna detta inlägg). Tja... då kan jag säkerligen dela med mig av det hela och mer därtill framöver. För jag kan villigt erkänna att det är riktigt roligt att bygga utmaningar för att kittla de där fria tolkningarna som är mer eller mindre unika beroende på vems händer som skapat. Se bara på vilka härligt kreativa tolkningar jag fick in under bloggpartyt. Kan du annat än gilla dem? Åsså... att dela med mig av mina erfarenheter och tankar... det är underbart att kunna få göra det. Att någon vill lyssna, läsa eller se. Inte så att jag vill att någon ska göra så som jag gör, säger eller tycker. Utan för att människor ska göra exakt så som de själva vill och känner för. Frihet! Det är min drog!

Proletärscrappande

Hur kunde jag ens komma på tanken?

Nu är det upp till kamp för friheten som gäller...

Jag bjussar på en i sammanhanget passande inspirationsbild. En bild som jag snubblade över

Artist: Ben Heine

n Tinto is in.

:)

15 May 2008

Vinnare i bloggpartyt

I söndags avslutades det stora bloggpartyt som hölls i anslutning till Allt om Scraps stora crop till ära för den (inter)nationella scrapbookingdagen. Scrapsverige och världen bokstavligen svämmade över med utmaningar att bita tag i. Jag deltog i bloggpartyt med hela fyra utmaningar i form av skisser med tillhörande "förhållningsregler":

- Sidan måste innehålla minst fem (5) olika mönstrade papper - helst från olika tillverkare.
- Sidan måste innehålla minst tre (3) egentillverkade dekorationer. Titel/journaling räknas i det här fallet som en dekoration.


Det här är andra gången jag ber någon att scrappa efter en skiss som jag gjort. Jag har mängder av dem - oscrappade. Kanske för att jag har insett att jag hellre skapar på fri hand. Att jag är för rastlös och hellre ritar en ny skiss som passar för stunden. :) Eller så har jag inte tiden... därför fick ni chansen samtidigt som jag själv kunde få se hur det hela kan tolkas. Att jag lagt till två förhållningsregler är inte så knepigt. Den första kan kanske tyckas svår, men jag har märkt att jag ofta gör så. Kombinerar papper efter färg/tema oavsett tillverkare. Pappren ifråga får mer än gärna vara i spillpappersformat. Å så klurigt är det ändå inte så länge det finns någon röd tråd att följa. Den andra reglen. Tja... den är inte alls långsökt om vi ser till hur jag själv skapar och jag ville se vad ni kunde åstadkomma. För kan, ja det kan ni!

Jag fick in 7 bidrag från 4 scrappare. En av dem genomförde alla skisserna! Jag har tagit mig friheten att länka in bilderna i varsitt inlägg om respektive skiss. Jag tog mig även friheten att kommentera era tolkningar. :) Alla har sina poänger, detaljer, överraskningar osv. Å allt inspirerar - som attans! TACK!

Efter en kort överläggning med min partner in crime och mig själv har vi som enväldiga domare beslutat att alla som deltog ska få något via det knugliga trumpetverkets omsorg. Så

djsmurf mahlin martha teamjes

ombedes skicka mig sina adresser. Dessa lämnas med fördel i min epostlåda. Adressen dit hittar ni under fotot här till höger. Annars får ni kommentera detta inlägg så ordnar vi upp det på någe annat vis. ;)

Sist men absolut inte minst. Tack Moma för anordnande av årets(tm) bloggparty. Tack alla mina medutmanare för härliga utmaningar som jag sparat för framtiden då jag förtillfället har kort om tid(en). Tack alla som deltagit i allas utmaningar. Åsså TACK till ni fyra som deltog i mina utmaningar. Jag lämnar er med ett - i sammanhanget - klockrent citat:

Kreativitet är att uppfinna, exprimentera,
växa, ta risker, bryta regler, göra misstag och
ha roligt.


Mary Lou Cook

Bidrag skiss #4



Skiss nummer 4 har två bidrag.





Martha har gjort
en superhärlig tolkning i klockren långstrumpsanda. Å jag vet att hon vet att jag gillar gult. ;) Snyggt! Superbusigt och härligt foto. Finurliga dekorationer som spränger gränser. Me like - a lot!





Teamjes är en ny bekantskap för mig. Å vilken bekantskap sedan. Här snackar vi freestyliga och vågade alster i mumsiga färger. Hennes alster visar att du kommer hur långt som helst med färgpennor och sax. Ett av mina bakomliggande motiv med mina utmaningar var just att försöka locka fram det totalt egenskapade. Det som kommer från ett blankt papper och som skapas med penna och sax i någons hand. För jag är övertygad om att det finns många talanger runt om i landet och världen. Teamjes är definitivt en av dem.

Bidrag skiss #3



Här är det två bidrag. Förvånande nog från två personer som i alla fall jag ser som freestyliga scrappare. :)



Marthas LO är så otroligt underbar. Jag är rörd att hon äntligen hittade hur hon skulle scrappa det fotot som hon sparat på så länge. Å hur hon scrappat sedan. Färgerna, dekorationerna, de små detaljerna som förhöjer. Allt i en vacker komposition om någon kär. Sidan förmedlar omtanke, omsorg och kärlek. Detaljerna - de måste ni kika på - här!



Nästa bidrag är från någon som jag faktiskt har saknat att se på ett tag nu. Mahlin - var har du varit? Temat för sidan är svaret. ;) Det är härligt att se de här alstren igen. Thickers med markerade kanter tycker i alla fall jag är ett signum. Å pippfågeln. Det färgstarka. Molnen. Å till det kommer bland annat sydda filthjärtan. Jag har sett såna förr - i helt andra sammanhang... å tänkt att jag borde kunna kasta ihop några själv. Nu blir det fram med nålen och langettsömmar för hela slanten. Behöver jag säga att det här är en sida som inspierar?

Bidrag skiss #2



Skiss nummer två har ett bidrag.




Återigen är det Martha som rockat loss. Å som hon rockat loss sedan. Färgexplosioerna är totala samtidigt som det är superb matchning mellan dem. Pappren... de är bekanta från ett visst kit. Skoj att se hur de kan tolkas. Temat med fotot är vackert. Grungeboard - ja, det borde jag nog också prova... :)

Bidrag skiss #1



Det kom in två tolkningar av denna skiss.




Marthas tolkning sprudlar av målarglädje i flera bemärkelser. Rollern för blicken till fotot samtidigt som den är en signifikant och motiverad egentillverkad dekoratiom. Men sötast är ändå Aliens. De ögna... to die for. ;) Kort sagt en LO som handlar om glädje i vardagen. En LO som dessutom sprider en massa glädje omkring sig genom sin blotta existens. Att hon sedan vritt på skissen genom att spegelvända den - det är ju bara för underbart.



Nästa bidrag kommer från DJsmurf. Hennes tolkning av den "stilrena" skissen är stilren. Färgkombinationerna är fräscha. Fotot och temat är härligt. Knappblomman - oj, jag har gjort en sådan och efter allt piller det var med den låter jag bli att göra fler. ;) Så ja, den är imponerande i sig. Å hur många noterade det lilla "fotohörnet" gjort av band? Denna LO följer inte mina uppsatta "regler" med minst fem mönstrade papper och minst tre egengjorda dekorationer - men... nu stod det ju faktiskt "regler"... ;)

14 May 2008


I am a
Daffodil


What Flower
Are You?




You have a sunny disposition and are normally
one of the first to show up for the party.
You don't need too much attention
from the host once you get there
as you are more than capable
of making yourself seen and heard.


Detta test hittade jag hos Sannasmamma som i sin tur hittat den i en annan blogg osv...

Den första delen av texten är så fel den kan vara. Som insnöad akademiker brukar jag anamma devisen "fint folk kommer sent"... ;) Den andra... tja... den stämmer... det måste jag erkänna. ;) Förutsatt att jag är på det humöret. Annars sätter jag mig ner någonstans för att iaktta omgivningen samtidigt som jag filosoferar över livet, universum och allting...

Btw blommar nämnda blomma för tillfället. Lökarna som jag pulade ner ifjol överlevde visst och skapade gult. Härligt att mötas av dem varje morgon och varje eftermiddag... minst.

Åsså måste jag bara skriva det här. Jag minns ett sånt här test som funnits väldigt länge - nämligen Purity test. Mitt resultat på det testet är hemskt hemligstämplat. ;)

Treasure life...

... do what you love,

always!

I discovered yesterday evening that Scrapaddicted is running fast or speed challenges this week. The challenge for tuesday was to use fabric, wood and metal on a page. A challenge I just had to do. I usually make quite different pages which lately can be characterised by sharp and bright colors. In the middle of all this, I can confess that I also have a weakness for vintage and shabby chick. The theme for Tuesday's speed challenge from Scrapaddicted is made for this later way of scrapping.


But... speed or speedy challenge? It took a while to complete this page. :) I was turning everything upside down in my hunt for treasures to adhere to this page. I was looking very deep down in my stash to find things that go a long way back in time. Wood is in the form of some wood discs, a wood tag and some wood stars. Fabric is made out of a piece of fabric which I wrinkled and sew down on the page, a lot of ribbons and lace in different colors and shapes and a piece of felt ribbon with a star pattern. Metal is paper clips, photo anchor + brads, a zip puller, one button, motif brads, metal thread in gold and blue, charms, photo corner, safety pin and a picture hanger. To this I also added one microscope slide with metal tape around it, two patterned papers,
one tag of my own design (with chalks and Tintz), one golden leaf in some unknown material, one sticker, golden tape and two foot prints in golden vellum. I perhaps missed something out now, but this should be about everything on this page. ;)


I now looked in the blogg and happily I found out that I had one. One of three prizes. I have already said thanks to Jane for a very fun challenge which made me go for something that breaks of in another style. The result must be seen as one part of my BoM - that BoM which consists of one page made here and another page made there. Now I also say thanks that my interpretation of the theme was appreciated. Thanks.


Worthless knowledge about this page is that the photo was not meant to be blue/purple. It just happened to come out that way since the printer toner was running dry. But why should that make me throw it away? Everything is possible to reinterpret to something completely different. :) I should also have made crystal bubbles for the champagne, but I lost that detail when I was creating. If I should tell the truth... it's often such details are lost on the way. You know, there are pretty many details to keep track on... :)

Tresure life - sneakpeak

Well...

... I give you a sneakpeak of something that I have been working on. Something that made me take on something that I haven't had the time to do for years now. Fun!


Stay tuned for further updates. ;)

12 May 2008

Paranoid

Feelin' blue?

.~-<^>-~.

Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind

People think I'm insane becuase I am frowning all the time

All day long I think of things but nothing seems to satisfy

Think I'll loose my mind if I don't find something to pacify

Can you help me occupy my brain?

Well... you know I can. Too much.


Special thanks to BS and a couple of little ones for inspiration for this LO. Thanks! ;)

Edit: Straight up now you tell me... Yes, the letters are straight on the original. :)

Tune in

... n listen to some real cool music.

Det uttrycket tillsammans med Bam Pops och Piggy tales nya kollektioner har inspirerat mig att göra denna sida. Bam Pops polaroidstämpel är så söt och det vart gjutet att rota fram ett lastgammalt polaroidfoto som jag har på temat ifråga.



Ojoj... snacka om nostalgitripp som heter duga. För det här begav sig på den tiden som CD skivor var en riktig raritet och det som gällde var kassettband - självklart av märket... ja, gissa en gång... maxell! :)

Andra stående ingredienser var Trackslistan när det var helt ok för tex W.A.S.P att ligga med där. Åsså... Metropol. Snacka om ett riktigt höjdarprogram. De görs inte såna längre...


Pysselmässigt kan vi se att det faktiskt går alldeles, alldeles utmärkt att kombinera Bam Pop och Piggy Tales från det stora marspaketet. Frågan är sedan om BamPopstämpeln är svåranvänd. Njae. Egentligen inte. Har du inga polaroidfoton liggandes någonstans? Annars finns det plugins för att skapa dina egna polaroidfoton. En gratis variant hittar du här.

Äntligen!

Ja äntligen har hon skaffat sig en egen skrytsida. ;) Tinto är namnet. Stilen är underbar. En sjukt massa dekorationer i en salig blandning med en viss förkärlek för det smått bizarra. Exakt sånt som jag tokgillar. :)

För länge sedan påbörjade jag ett projekt att samla ihop lite grejer åt henne. Dekorationer och sånt. Efter en väldans lång stund hamnade det hela i en gul stor låda och via det knugliga trumpetverkets omsorg hamnade det till slut i mottagarens händer. Av någon anledning ramlade jag nyss in i Tintos blogg och vad får jag se? Jo, hur läckert hon skapat av saker som jag plockat ihop inkl tillverkat (varav något är ritat och färglagt av mig). Vilken känsla att se det hela in action i någon annans tolkning. Å det känns som att det är exakt rätt person att använda grejerna. Eller... kika själv här så får ni se. Själv säger jag: TACK sötnos! 2760

I övrigt ska jag tacka de personer som tolkade och lämnade in bidrag till mina skisser här nedan: Tack! Inte så många, men det är kvalitet framför kvantitet som räknas. :) Å kanske var det lite klurigt med mitt tillägg om dels 5 mönstrade papper - gärna från olika tillverkare - och 3 egengjorda dekorationer. Men är det utmaning så ska det vara utmaning. ;) Jag ska ha överläggning här och kommer att annonsera resultatet när vi kommit på hur det hela ska avslutas.

11 May 2008

Din favoritfärg

Egentligen har jag ingen tid att pyssla just nu. :/

Men... pga av olika anledningar lyckades jag skrapa ihop tillräckligt med tid för att göra klart i alla fall en utmaning av alla de roliga utmaningarna som ges i samband med Allt om Scraps stora crop - en crop som har slutdatum idag.

Jag valde att ta tag i nedanstående utmaning:

Scrappa en layout som har grönt som framträdande färg, titel som är en stor och viktig del av layouten och minst en textruta. (Du får gärna ha med ett foto på layouten, men det är inte nödvändigt.)


Grönt har varit hans favoritfärg ett bra tag så temat var direkt givet. Sedan var det "bara" att plocka fram en massa grönt och köra. :) Titeln får ses vara relativt stor och den är defintitivt en viktig del av LOn. Åsså ser i alla fall jag två textrutor på sidan.


Skönt att den här sidan vart av. För numera är hans favoritfärg en annan. Nästa blir alltså i rosa. :)

03 May 2008

Bang Bang

"Rockig Modesty Blaise" - så löd temat för april månads LO-tävling på pyssel. Som nybliven insatt i Comic Lifes underbara värld var serietidningsstuket tilltalande. Den andra biten... den med rock... den behöver jag väl inte säga att den tilltalade? :)

Min tolkning av temat är lätt urflippat. Vad sidan egentligen handlar om kan jag inte med att skriva här. Det är i alla fall en sida som får ses ingå i min BoM... den som inte är en bok utan som består av någon sida som jag skapar här och någon som jag skapar där...



Färgerna är inte rockiga för fem öre. Egentligen är det inte så mycket rock över det hela... mer än att jag figurerar på ett foto. :) Eller vänta... attityden med hela LOn... tja den andas verkligen rock...


Hur som haver... Efter en spännande omröstning kom jag segrande ur det hela. Skitskoj! Supertack till alla ni som röstade på min urflippade och något vågade tolkning. Det värmer som attans!

Bloggutmaning - NSD

Jag passar på att slå samman firandet av NSD med att jag efter några års uppehåll återupptog scrappandet för drygt ett år sedan. Därför kör jag mer än ett kinderägg med fyra utmaningar i en. :)

Utmaningarna består i att scrappa utifrån en av de fyra nedanstående skisserna (Skiss #1, #2, #3 och/eller #4) med följande "regler":


- Sidan måste innehålla minst fem (5) olika mönstrade papper - helst från olika tillverkare.
- Sidan måste innehålla minst tre (3) egentillverkade dekorationer. Titel/journaling räknas i det här fallet som en dekoration.

Utöver detta väljer du själv format och det är tillåtet att vända och vrida och tolka skissen ifråga. Det ska dock synas att du utgått från den valda skissen. Såväl LOs som kort är välkomna. Då får delta med en tolkning av varje skiss, dvs totalt fyra bidrag.

Lämna en kommentar till den valda skissen innehållande en länk till din tolkning (gärna med länk tillbaka till den valda skissen). Om detta sker innan söndag 11e maj 23.59 är du med och "tävlar" om scraprelaterade pris från mig. Vinnare kommer att utses av mig tillsammans med några av mina nära och kära. Vi kommer att bedöma hur skisserna ifråga tolkats samt helhetsintrycket.

Edit: Jag insåg att mitt första blogginlägg kom först i juli 2007 fastän jag registrerade mig här redan i maj 2007. Därför ändrar jag anledningen kring det som firar ett år. ;)

Skiss #4

Skiss #3

Skiss #2

Skiss #1



Idag är det den (Inter)nationella scrapbookingdagen

På den andra sidan den stora pölen uppmärksammas scrapbooking med en egen dag idag. Det hela kallas den nationella scrapbookingdagen, men den kunde lika gärna ha hetat den INTERnationella scrapbookingdagen eftersom det pågår jippon världen över.

Allt om Scrap firar med ett helt gäng utmaningar i form av såväl cybercrop som bloggparty. Häng med vettja och besök alla som är med för att se vad skoj de har att bjuda på.

Alexandra-L - http://www.alexandras-scrap.blogspot.com/
AnnaG http:// www.annag.blogg.se
Babbalalla http://babbalalla.blogg.se
Bitte 71 - http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Cissi - http://cissiscrap.blogg.se/
Elsamaja58 - http://elsamajarun.blogg.se/
Jozebelle - http://jozebelle.se/
Lilo - http://liloscrap.blogspot.com/
Linda - http://www.knorrigt.com/
MariaS - www.miasun.blogg.se
Millan - http://millans.blogspot.com
Mammamaria 79 http://www.mariaammar.blogg.se
maxell - http://maxellexam.blogspot.com/
MissMian - http://missmian.blogspot.com/
moma - http://monma.blogspot.com
Monnah - http://monnahs.blogspot.com/
Puman - http://hmyran.blogspot.com/
Sannasmamma - http://skeppar.blogspot.com/
Silwerstar - http://silwerstar.blogspot.com/
Susny http://susny.blogspot.com
Tezzan - http://tezzangirl.blogspot.com/

02 May 2008

This is rock

Ja, Piggy Tales "wonder years" är verkligen rock. Rock gillas! Mycket! Därför är minst en sida med rocktema given.


Jag funderade länge på hur barndoorsinstrumentet kunde användas. Omgående insåg jag att min tanke om att fästa strängar på instrumentet var ogenomförbar om jag ville kunna öppna luckan/dörren på ett smidigt sätt. Jag valde sedan att inte rita ut detaljerna på instrumentet utan istället sandpapprade jag över hela, skrev en mycket passande låtttitel i dymo och fäste allt med brads placerade som stämskruvar.

Jag har även sandpapprat över bokstäverna i cardstock för att dels få ett matchande utseende samt att få en tydligare ram runt varje bokstav när de fästs på cardstocken. Faktiskt har jag använt enbart sandpapper på fotot samt mönsterpappren (night glow + stjärnor från shiney star).


För att matcha detta något slitna rockiga utseende har jag målat med akrylfäger. Det ger action till sidan och balanserar den enorma basen i cardstock samtidigt som upplägget med basen och akrylfärgen inkl alla stjärnorna även talar om vilket band det hela handlar om...

Mina stjärnor

Piggy Tales kollektion 'twinkle, twinkle little star' spinner namnmässigt vidare på samma tema som Bam Pop. Här valde jag dock att fokusera på några andra stjärnor - nämligen mina två små stjärnor här i livet.



Jag klippte ut några kvadrater från 'twinkle', rev en bit av 'sky lights' och formklippte samt sandpapprade en bit av 'shiney star'. Till det la jag till en ram från Bam Pop och även om det inte är exakt samma nyans på den tycker jag att den passar in.

Sedan gick jag loss med bland annat quickutzmotiv, en piprensare formad som en stjärna, några formade knappar, en bit vit tyll, genomskinliga halvpärlor, en spelmarker, brads och gem i rött, spillbitar av enfärgade papper, ett band format som en pil vilken leder till fotot och små pärlor trädda på formad blå ståltråd.


Rubriken kan läsas på två sätt. Endera läser du mina + de vita stjärnorna eller så kikar du på mina + de genomskinliga bokstäverna som formulerar ordet stjärnor...

Yes, we reign!

Bam Pops nya kollektion drar mig tillbaka till 80-talet. Temat för pappren talar om högstadie- och gymnasietiden och även om de måste ses som mer anpassade för en amerikansk marknad, går de utmärkt att tolka i ett svenskt kontext.


Direkt när jag såg raden med foton från automaten började jag gräva efter en gammal fotoremsa som jag visste att jag aldrig klippte isär.


Till slut fann jag det jag sökte och jag kunde montera den på en sida som innehåller delar från mars stora paket + thickers från butiken. Färgen på dessa thickers matchar perfekt och typsnittet är så där barnsligt busigt precis som personerna på fotona. :)