27 September 2007

I'm dreamin of a white christmas

Många har börjat på sina julkort för länge länge sedan. Själv har jag börjat så smått med att hitta på saker med den nya vinterkollektionen av Flowerets stämplar. Jag börjar med 5 julkort. Framöver har jag tänkt leta reda på några julfoton och scrappa med samma stämplar.

En solig höstdag som denna kan julen kännas avlägsen. Än avlägsnare verkar det vara med att julen ska kunna bli vit. Så på det temat kommer här det första kortet som även innehåller mitt första försök till embossing...

Hej, mitt vinterland

"... jag vill ha glitter så långt jag ser..."

DT-alster för Floweret.

Här är det återigen embossat och vinterfärger så det förslår. Ett sånt där helt apropå kort som kan skickas iväg när den första snön har landat (och stannat kvar).

Blomkort för vinterbuketten

DT-alster för Floweret.

Ett litet kort att hänga i vinterbuketten som ges bort till någon som ska uppvaktas. Snöflingorna kan här ses som endera blomster eller kanske ballonger...

"Joy" att göra det lättare för tomten

DT-alster för Floweret.

Att göra det lite lättare för tomten som gömmer sig bakom masken ligger plats för mottagaren synligt på denna paketlapp. Om du öppnar den uppdagas avsändaren. Självklart passar denna lapp bäst på ett paket som bringar glädje... men vilket gör egentligen inte det?

Nu jävlar är det (snart) jul...

DT alster för Floweret.

En del människor gillar verkligen inte döskallar. De svär säkerligen inte heller. Så... för för er som känner er träffade: blunda! Ni andra kan kika på kortet till vänster. Rött och vitt är en klassisk julkombination i värsta polkagrisstuket.

25 September 2007

You colour my life

På pyssel.net deltog jag i en så kallad utmaningsswap. Det innebär helt enkelt att du skickar ett kit med scrap- och/eller kortmaterial till en annan person samtidigt som du själv mottager ett dito kit.

Den här LOn är mitt eget resultat av den utmaning som jag skickade iväg. Det fanns några regler att följa:

- Scrappa en LO utifrån bifogad skiss (som jag gjort)
- Du ska använda något virkat/stickat på LOn
- Inga blommor får användas
- Något ska vara handskrivet/handritat utan mall



Utöver dessa regler och det som ingick i kittet fick följande material användas:

- Cardstock
- Limprodukter
- Färgläggningsprodukter
- "Vanliga" verktyg: punchar, skärmallar, skärmaskin mm
- Något att producera text med, alltså stansverktyg, rub-ons, stickers (eller vad det nu kan vara) men alltså bara text, inte som dekorationer!
- 2 valfria tillägg

Det svåraste här var kravet med virkat/stickat. Jag ville egentligen skriva "You" i virkat/stickat, men pga tidsbrist fick jag hitta en helt annan lösning på det kravet. Jag har använt ett tillägg - symaskin. Själva grundidén till LOn har funnits länge och nu vart den äntligen genomförd. Eftersom det är i princip hela regnbågens färger i övrigt passar det bra med ett foto i svartvitt. Jag har även gett mig på att för första gången skriva riktig journaling på fotot och det borde jag helt klart göra oftare.

Två till DT-alster är klara

Här är tjuvkik på två till DT-alster som är klara. Rosa eller cerise verkar vara en genomgående färg i den här omgången... Nyfiken på helheten? Genom en relativt enkel klickning på någon av bilderna teleporteras du till bloggen för Jommas lilla krypin.

Väl där har i alla fall jag noterat de färgsprakande alster som börjat droppa in till tävlingen. Kul! För jag myser rejält när det riktigt lyser på skärmen.

24 September 2007

Extrautmaning #10 - Helt enkelt perfekt

Här skapas det kring ordet "Perfekt". Vissa saker kan vara det, medan andra aldrig kan bli det.

Den här LOn handlar om perfekta tillfällen för spontana upptäckter, att bara göra för att du kan, att små saker kan verkligen roa samt om en mycket enkel metod för att öka vardagsspänningen.

Här kombineras några färger som åtminstonde någorlunda matchar fotot. För rubriken används olika typsnitt varav en del är i qk, andra är handskrivna och några är stämplade. Den som är uppmärksam ser att journaling är kapad som en annan cliffhanger...

Ett litet ord #10 - Nyfiken?

Utgångspunkten är ordet nyfiken. Först tänkte jag hitta på något med "nyfiken gul" eftersom gult är ovanligt men ack så vackert i scrapsammanhang. Jag ramlade dock inte över något bra foto att scrappa så när extrautmaningen #10 med ordet perfekt dök upp poppade en idé om en tvådelad LO upp. Sagt och gjort. Här är alltså fortsättningen på LOn ovan.

De mönstrade pappren, doodlingen och dekorationerna kommer igen här och återigen kombineras ett otal olika typsnitt för rubriken. En del i qk, andra handskrivna och några stämplade. Även om jag inte ritat döskallen exakt som den som är på tröjan så passar den på något vis ihop med den.

23 September 2007

Yes Box nu är det första DT-alstret klart!

Igår vart mitt första DT-alster för Jommas lilla krypin klart. Jag förstår inte riktigt varför det satt så pass långt inne som det gjorde. Kanske för att jag koncentrerat mig på work work work... makes me dull. Oavsett hur det förhåller sig med den saken är jag lättad att jag nu kan bocka av åtminstonde halva uppdraget i min otäckt långa lista över saker att göra.

Invidstående bild är en tjuvkik. För att se hela är ni hjärtligt välkomna att kicka på bilden för att besöka bloggen. När ni ändå är där kan ni passa på att även kika på några färgsprakande tävlingsbidrag, på mina kollegors alster samt tjuvkiken för månadspaketet för oktober. Jag säger bara ooowl...

Jag sitter här med ett till klart DT-alster och det lär komma upp under morgondagen. Fler är på g och de publiceras så fort jag blir klar med dem.

20 September 2007

Tävlingsdax

Det pågår en tävling på Jommas som går ut att inspireras av en härligt färgsprakande bild. En bild som har en del av de klara färgerna som jag använt till LOn som återfinns några inlägg nedåt. För den som inte greppar vilken det är går det utmärkt att klicka här.

Vill du vara med? Klart du vill! Det är skoj att skapa i starka färger. Så kika nu i bloggen för mer information. Släpp sedan alla hämningar för jag är nyfiken på vad som kommer att skapas utifrån den där bilden.

Annars börjar det väl dra ihop sig till offentliggörande av de första DT-alstren...

18 September 2007

Ett litet ord #9 kommer nu...

Nu eller aldrig? En irrelevant fråga i många sammanhang eftersom det bara finns ett rätt(tm) alternativ. Här är nu mitt bidrag till ordutmaning nr 9 som handlar om att skapa kring just ordet "Nu".

LOn handlar om känslan av frihet som kommer varje fredag. Friheten att göra exakt vad vi vill under hela helgen. Allt för att ladda batterierna inför nästa vecka när vardagen återigen greppar tag om tillvaron. Journalingen finns i många olika skepnader och alla är känslor som jag förknippar med fredag eftermiddag när jag precis hämtat hem han från förskolan. Att pappret med "pengarna" fått ett så pass stort utrymme beror helt enkelt på att det associerar till den klassiska slagdängan om att "på fredag ska tjänade pengar rulla"... för nuet är trots allt det viktigaste här i livet.

O'hoj

Här är en relativt snabb LO gjord utifrån att det skulle användas stämplar. Skoja inte att det är svårt att stämpla bra på svart bakgrund och därför har jag fått fuska lite genom att "bättra" på stämplingen av tex blommorna. Underbara blomstämplar som är stora och kan kombineras i nästintill oändlighet och därmed har en enorm potential. Skallen nere till höger ser lite sjuk ut och därför passar citat från Cooper hemskt bra in i sammanhanget...

Den här sidan gillar grabben vad det verkar. Han har nämligen satt upp den på dörren till sitt rum.

17 September 2007

Hösten, kylan, kaoset och lugnet

Nu känns det verkligen att hösten har greppat tag om landet. Tappar aldrig den där vindgubben andan någon gång så jag slipper frysa fingertopparna av mig så fort jag sticker ut näsan genom dörren? Dagarna blir kortare och kortare eftersom mörkret kommer allt tidigare och tidigare. Mitt i allt finns det en hel del värme att insupas. Alla sprakande färgskiftningar som just påbörjats här i krokarna, de första tända ljusen vars låga du kan sitta och bara fascineras över, favoritsoffan sin bara skriker efter att du ska krypa upp i den, den mjukaste filten som tillverkats för att värma din halvfrusna lekamen, kramar som bara en son kan ge, något smått och gott hemlagat av årstidens skörd för att stoppa i ansiktet osv... När jag för första gången råkade på invidstående rub-ons kände jag direkt all den värme som de förmedlar och nu är de bara helt klockrena. För den hugade finns de att tillgå hos Jommas lilla krypin (därifrån jag även lånat bilden).

Här arbetar min hjärna på högvarv för att dels skriva klart en forskningsartikel i en handvändning och dels skapa DT-alster av paktet som det knugliga trumpetverket så snällt levererade till mitt hem i förra veckan. Jag känner mig dock rätt sliten för tillfället, men va 17. Sova kan jag väl göra när min tid är förbi... eller?

Mitt i allt kanske jag ska passa på att tacka för en RAK som damp ner i vår brevlåda idag. Det var goaste Henrietta som skämmer bort oss - igen. Innehållet är dock tillfälligt hemligstämplat pga olika omständigheter. Jag fick ett till kuvert idag från WGA på pyssel med en massa roliga pysselsaker och bland annat en bit härligt orange dymo. Svinläckert! Åsså.... jag upptäckte nyss att jag vann en röstningstävling i samband med Hobbyhusets cybercrop meddelst mitt kistkort som allahelgonslösning. Tack till alla som uppskattar mina mer eller mindre makabra idéer till "annorlunda" lösningar. Det peppar mig att fortsätta tänka utanför lådan och det är fasen värt massor.

16 September 2007

Extrautmaning #9

Den här gången var det ett riktigt svårt ord då jag gör allt som står i min makt för att avskaffa det från mitt vokabulär. Jag hade en massa tankar kring sonens propsande på att han ska ha samma lika som morsan i en massa saker, men det var lite knepigt att illustrera det bara så där. Istället vart mitt bidrag till extrautmaning number nine något nästan helt annat.

Rubriken är en enda lång och tänkvärd mening som lyder "Människan som känner styrka och tro på sig själv är aldrig avundsjuk". Just ordet tro är ett annat ord som jag i möjligaste mån underviker att det passerar mina läppar, men i det här sammanhanget passar det bara in (och jag behöver faktiskt inte läsa rubriken högt... ). Journalingen fortsätter: "Det handlar om konsten att leva ditt liv exakt så som du vill" samt "Avundsjuka är inte något annat än en ren och skär förolämpning mot dig själv. Istället för att räkna andras glädjeämnen bör du se till vad livet har att erbjuda dig och dina kära. För nog 17 är väl livet alldeles alldeles underbart?" Visst andas det egoism och hela baletten om detta, men för att dra till med ytterligare en klyscha ligger det en hel del i att "var och en är sin egen lyckas smed"... Så det hela avslutas med en lyckosymbol samt texten "Känner du dig lycklig?"


På grund av tidsbrist blev LOn enkel som attans till att börja med. Nu har jag fixat till en lite roligare lösning för texterna samt lagt till en lyckosymbol.

14 September 2007

Är du vacker utan spakel?

Jag har upptäckt att det är hur roligt som helst att skapa utifrån ord. Det är en skön känsla att tolka och spinna loss kring ett ord och du kan komma väldigt långt om du bara låter det hela flöda på. Den här LOn är gjord för swescraps ordutmaning Vacker och visas på samma sida som ett bidrag till Ett ord i veckan - v35.

En riktigt jobbig låt gav mig rubriken... Jag är inte hundra på om all journaling går att läsa men jag skriver lite om hur jag tänkt kring den och visar på hur hela LOn byggts upp och hänger ihop... Som "vanligt" kör jag med flera olika journaling på en och samma LO. Rubriken är en fråga som resten hänger ihop med. I journalingrutan står 'skönhet kommer insidan så se till att du alltid är sann mot dig själv... & andra'. Sedan spann jag vidare på texten i 7 Gypsie stämpeln så där det redan står "Thoughts Feelings Impressions" la jag till "and the very Naked Truth". Sist kommer "1 hip Girl that really rocks n its all about attitude". Texten "Totally Glam" tycker i alla fall jag passar ihop med det lil(l)a fotot som sitter snett under texten ifråga. Bakgrundpappret från BG är roligt för den här LOn. "Color Me Silly - Imagine" kan associera till att jag bildbehandlat fotona och papprets utseende säger i alla fall mig att det finns en skönhet i att inte använda spackel... Vidare har vi lite maskat spackelmaterial placerat strax ovanför ordet i fråga samt en döskalle från stämpelboden som matchar temat, attityden och framförallt grabbens kepa.

11 September 2007

Ett litet ord #8

En man som gjorde bort sig rätt ordentligt en gång i tiden sa följande riktigt tänkvärda ord "Förr var det som nu fast jävligare var det desto värre, men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit dåligt". Det var det jag ville scrappa om inför ordutmaning numbero 8. Sen insåg jag att det vart för svårt att hitta och scrappa något i mitt liv som skulle passa in i paradoxen om att det var bättre förr fast sämre nu... eller hur det nu blir...

Istället vart det en LO om att sedan jag började kunna titulera mig öm moder så blir det aldrig som förr. Jag har ett ansvar att stötta någon på sin vandring genom livet och framtiden spelar ingen roll för det är endast här och nu som gäller - för alltid!

Scrapmässigt ramlade jag in på en svart-vit-rosa-röd variant igen. Motiven i Sassafraspappret är fortsatta ut på den svarta bakgrunden och jag har skrivit in texten "Glöm aldrig att morsan älskar dig" i det ena hjärtat (det som ligger direkt under journalingen). Kortet har jag såväl målat med akrylfärg/dabbers som lagt en egentillverkad overlay över. Sedan lite klistrigt, lite stansat, lite ritat, lite chalkat, lite skrivet, lite fäst, lite stämplat, en svart blomma och lite glittererliglitter.

För att bidra till det värdelösa vetandet kan jag tala om att min Maroon chalk ramlade i bitar under tillverkandet av den här LOn och det är därför som en del chalkningar är lite som de är och mina händer numera är maroonfärgade...

Brevbäraren kom med en massa post idag...

Idag kom min brevbärare med en massa post som inte var räkningar...

Först ut är en RAK från Tessibess på pyssel.net. Den betyder enormt mycket för mig genom att den underlättar min tillvaro på ett sätt som säkerligen är svårt att förstå. Gulle dig och tackar jättemycket för den snygga, praktiska och mycket passande RAKen.

Sedan fick jag ett riktigt superduper MHV-paket.
  • Junkitz Extreme Boy collection i form av papper och utploppningsbara bokstäver - Nu börjar jag ha tillräckligt många grejer från den här serien för att kunna göra ett 6*6 temaalbum till min son så det är perfekt! Banden är väl det enda som saknas från den här serien nu... eller finns det mer saker?
  • Daisy Ds Boo från serien Fall in Love - Ett papper jag såg häromledens som jag direkt vart kär i. Samtidigt inser jag att jag måste se om Nightmare before christmas och förhoppningsvis hela den här gången...
  • Knallgul och knallcerise skumhistoria. MUMS!
  • Doodlebugs lily white assortment - Knappar som var slutsålda när jag till slut kom ihåg att jag borde ta med dem i en beställning...
  • Ett rockigt, blingigt och blommigt(!) kort med en text som kan göra vem som helst stolare än en tupp i hönsgården. Får passa på att fråga vad det är för superduper knallig rosa färg inuti kortet...
Jag är riktigt imponerad över att det går att få ihop så passande paket. Tackar så jättejättemyckettill "Spacegirl" @ pyssel.net.

Sedan fick jag mitt första DT-kit från Jommas idag, men det får ni inte se någon bild på... Riktigt inspirerande innehåll med medföljande utmaningar. Här ska skapas!

10 September 2007

Extrautmaning #8 - Ett litet ord

Chaos! Du ska inte upptäcka att det är extrautmaning 45 minuter innan det är sluttid. Du ska heller inte ha din dator igång för länge utan att starta om för då kan du ge dig f*n på att tekniken krånglar. Men nu är allt det där preskriberat och glömt och här är mitt bidrag till extrautmaning numbero 8 - "Grinig".

Jag kikade på några kort jag hade liggandes här och valde omgående att scrappa om något som kan göra honom så gring så att det inte finns fast kortet i fråga visar att den raka motsatsen kan råda i exakt samma kontext. LOn handlar mer konkret om att ibland blir han så ledsen och grinig när människor som betyder mycket för honom lämnar honom. Samtidigt vet han att han betyder mycket för dem också och de vill mer än gärna träffa honom mera. Därför borde han alltid lägga på ett leende, vinka frenetiskt och säga "syns imorrn" så som bara han kan...

Materialmässigt kändes det enklast och framförallt snabbast att måla en egen bakgrund, att stämpla en titel (som visst inte hann med att riktigt riktigt torka), att stämpla dit någon mer dekoration samt handskriva ihop journalingen bara så där rakt upp och ner. När jag kikar på hur jag valde att vända bakgrundspapper och sedan helt på måfå bara placerade dit kortet så ser jag att det nästan ser ut som att bakgrunden är målad för att passa kortet... eller i alla fall på vissa ställen... och det är en rätt cool sak att upptäcka i efterhand.

Det här måste vara rekord i snabb scrapping för mig. Det vart som det vart, men jag hann med att lämna in med mindre än en minuts marginal. In total handlar det om 30 minuter från upptäckt att den borde göras, via planering = 0 till klart. Sedan 15 minuter från att fånga den på bild, via en brottningsmatch med krånglande teknik till uppe på det stora vida Internätet... Å då lyckade jag faktiskt fånga något som gör att jag nog aldrig kommer att glömma hans min och tonläge när han grinigt och tvärt vägrar vinka hejdå eller alternativt glatt och ivrigt vinkar hejdå.

You're the mocha latte...

Jag kunde inte riktigt släppa det här med cybercroppande så jag satte mig och gjorde ett kort till. Kortet är en lift av Cia och tillverkat med hjälp av min vinst i Hobbyhusets tävling för augusti månad. Det bruna pappret med kaffebönorna är stämplat med två stämplar som ingår i samma set. Texten lyder "You're the mocha latte in a world full of cheap machine coffee". Behöver jag förklara något mer?

09 September 2007

Yes... you rock!

Beviset på att grabben faktiskt har det hela helt naturligt i sig. Endast ett par dagar gammal och... tja... resten talar för sig själv.

Den här är gjord i 12*12 och den ska framöver agera tavla på lämplig väggstump här i hemmet. Längst ner till höger står det "Liten naturbegåvning" och anledningen till att det kom dit var mer eller mindre ett misstag som jag fick hitta på något av. Måste också säga att det här är underbara färger att jobba i och att LOn innehåller de enda snurklor som jag kan komma överens med...

I Medelhavet...

... simmar du, apu apu, apu apu... eller är det i min bloplump?


En LO skapad till Hobbyhusets cybercrop utifrån tema vatten. Det hela handlar om när morsan tog med den inte ens tre månader gamla sonen på jobb på Kreta och den säkerligen bekanta barnvisan agerar titel.

Journalingen är stämplad och handskriven på OH-plast som sedan sytts fast över ett papper där jag klistrat fast sand. Jag sydde även lite uppe i vänstra hörnet för att matcha. Sardinen har jag ritat själv. En annan detalj är att grabben faktiskt gör rocktecknet på det här kortet med... ;)

To R.I.P. something out

Halloween är väl egentligen inte mer än en importerad högtid? Å fest kan du väl ordna ändå? Fast här slås det hela ihop i ett smått makabert inbjudningskort till alla helgons partaj för de som börjar komma sig till åren och som för tillfället inte fångats i någons nät.

Det hela är förevigt med en blå bakgrund så det är bara det svarta som är kortet. Kistlocket går faktiskt att öppna för den som nu vågar...

Det här kortet är gjort till Hobbyhusets cybercrop. Efter slutförd röstning visade det sig att jag fått flest röster. Alltså vann jag! Tackar alla som röstade på den här lösningen...

Ser du stjärnan i det blå?

Så här framåt höstkanten kan det vara mysigt att ha att luta sig mot under månskenet... och vad passar du inte bättre än att se denna person som den stjärna som denne/denna faktiskt är?

Det här kortet är gjort till Hobbyhusets cybercrop.

Chess mate...

Känner du dig schack matt ibland? Det gör jag!

Här har jag gjort ett kort på det temat till Hobbyhusets cybercrop.

Fast kom nu ihåg att allt är faktiskt inte svart eller vitt.

05 September 2007

Låt livet blomstra

När ytterligare ett år har passerat i livet kan du få en känsla av att du kanske missat att göra en massa saker som du velat göra. Jag satte mig ner och skrev ihop en text utifrån att det finns ingen anledning till att få sådana tankar så länge som du ser till att du "boss" över ditt eget liv... för då kan inte livet annat än blomstra.

LOn är skapad utifrån en skisstävling hos Hobbyhuset. När jag skapade glömde jag totalt bort färgkraven, men tänka sig att det faktiskt blev helt rätt ändå. Och så rätt sedan... jag kammade visst hem hela tävlingen med min smått eftertänksamma LO där jag klämt in några av mina egenritade dekorationer tillsammans med en blomma. Med den bakgrunden känns det extra kul att vinna. Den här LOn betyder helt enkelt mycket för mig.

04 September 2007

Ett litet ord #7 liksom...

Liksom måste liksom vara liksom bland de liksom mest liksom irriterande ord liksom som finns liksom. Det är liksom ett sånt där liksom ord som liksom sätter sig liksom i bakhuvudet liksom och liksom har en liksom enorm förmåga liksom att liksom leta sig liksom ut liksom genom käften liksom trots att du liksom verkligen liksom försökt att liksom radera liksom bort det liksom från ditt medvetande liksom...

Den här LOn får agera som en evig påminnelse om att jag inte ska lägga mig an med såna här dumheter eftersom det blir så snett - för att inte säga liksom dumt då liksom...

03 September 2007

Hands on

Här har jag scrappat efter ytterligare en av Zarahs skisser. Temat var givet till sensommar/sommarminnen och jag valde att scrappa om en massa bruuuum bruuuum som hört sommaren 2007 till.

Det handlar om HD, dragracing, cruicing, raggarbilar osv... Inkl ett trafikljus och en liten grabb i en flygande lådbil. Allt detta symboliseras av en en liten mjuk hand mot kall (eller alternativt kokhet) krom - en bild som är en riktig installation...